Obrint les portes a la Universitat de Barcelona

Som 17 de setembre de 2014. Són dos quarts i cinc de vuit del vespre i el dia encara és clar. Fa calor, tant a fora, com als passadissos o a les aules de la Facultat de Pedagogia, al Campus Mundet, i com cada inici de curs des de fa quatre anys, obrim la porta per entrar a classe i estar, un semestre sencer, atens a l’aprenentatge.

Ja sóc a quart, qui ho havia de dir? Quatre anys passen volant, i com no, estem encarant la recta final del curs amb escepticisme, per una banda contents per retrobar-nos, per acabar la carrera, per estrenar carpeta i agenda, i per l’altra preocupats… per acabar la carrera, per estrenar carpeta i agenda, per saber quan ens podrem retrobar…

Entrem a classe, com sempre i com a costum de l’hora som poquets. Ens asseiem en cercle i comencem a fer girar l’engrenatge que serà un treball que durarà tot el semestre. Som a l’assignatura d’Educació Superior. I res més al començar ens pregunten:

  • Quin curs estàs fent?
    • Per sort, 4t, de moment. I puc anunciar que he passat neta tots els cursos, tot i que he de confessar que algun any he hagut de fer exàmens en setembre…
  • Per què t’has matriculat ?
    • M’he matriculat a aquesta assignatura per parlar de l’educació superior, perquè és un tema molt diferenciat del què hem estat estudiant fins ara. La Facultat de Pedagogia és famosa per centrar els seus estudis en l’àmbit formal i en concret l’escola Primària, contradictòriament, un espai on no podem accedir directament com a professionals.
    • En el meu cas, sempre he preferit decantar-me per destinataris sense bolquers, ni pipes. I en aquest cas, l’educació superior es distingeix per ser ofertada a destinataris majors de 18 anys, persones adultes, amb unes necessitats, uns interessos, principis i valors diferents dels d’infants o adolescents.
  • Què creus que t’ensenyaran?
    • Crec que m’ensenyaran les característiques de l’educació superior, així com l’accés a aquest, i també com poder arribar a ser un docent en educació superior. Quines són les claus per ser un bon docent en formació superior i com atendre bé a les necessitats dels destinataris.
  • Què voldries aprendre?
    • M’agradaria aprendre a ser una bona docent en l’àmbit de la formació superior. Aprendre també els camins i els itineraris que hi ha per accedir-hi, les característiques principals, els drets i deures dels docents en l’educació superior i quines diferències aporta de l’educació primària o secundària.

I ves que em trobo que tot el què penso no té res a veure amb el què parlarem. (Lliçó 1, recorda que els títols de les assignatures són orientatius, és millor llegir el Pla Docent!)

Així doncs… l’Educació Superior… tracta… de tot el que està relacionat amb l’Educació Superior… i si no t’ho creus, segueix els diferents posts que aniré fent, al llarg d’aquests tres o quatre mesos d’hivern!

Bona nit!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: